Muay Thai & Yoga

Muay Thai & Yoga
Posted on 19 februari 2018
Bloeddonor.
Voordat we naar Thailand vertrokken had ik een nieuwe missie, ik wil vanaf heden bloed donor zijn… toen ik het effect zag van een bloedtransfusie was ik er echt zeker van. Van simpelweg een donatie van iemand zijn bloed kon een klein mooi meisje weer even lachen, kon ze weer spelen en kind zijn. Ik zou iedereen willen oproepen om zich op te geven!
Alvorens wordt je bloed gecheckt en hierdoor kwam mijn bloed goed onder de loep en wat bleek nu… mijn ijzer was prima!?! Valt niet tegen voor iemand die al jarenlang vegetarisch is en sinds meer dan 1 jaar veganistisch. Maar nu komt het… voordat het ijzer wordt opgenomen in je lichaam moet deze zich aan een eiwit binden… en ja… de waarde van dit eiwit was way to low. Dus een “no go”… ik moest nog even op de wachtbank en kei hard zorgen dat dit eiwit prima in orde komt. Ik heb direct veganistische tabletten aangeschaft maar of deze mee konden naar Thailand?
En van Thailand hebben wat “enge” verhalen gehoord en met wat logisch verstand lijkt het ons maar beter om niet heel het volle arsenaal aan vitamine/supplementen mee nemen. Je wil daar niet als crimineel gezien worden laat staan in de gevangenis terecht komen. Ok.. super worst case scenario of dikke fantasie maar beter maar op je hoede zijn..
Ik weet uit ervaring dat ik niets snap van die buitenlandse etiketten en ook niet weet of ze met de Thaise varianten wel mijn vitamines verkopen die net zo vegan en zonder troep zijn als in NL…
Van totally VEGAN naar totally OFF VEGAN.
Ja lieve mensen het eindresultaat van dit verhaal: twee weken lang over de top “OFF” vegan. Van jarenlang geen varken op naar dagelijkse porties varken.. kip…vis… Kortweg: ik heb elke dag wel diertjes op!

Maar in combinatie met veel groentes was dit mijn doel om het ijzer en dat eiwit optimaal te houden zonder gebruik supplementen.
Dit doet me denken aan een quote van Buddha:
“You only lose what you are cling to”.
Wijze lessen geleerd, dat je bepaalde principes kan losgelaten voor een hoger doel. Ik ben mezelf weer een stukje tegengekomen en ben hierdoor spiritueel gegroeid! Het leren los te laten van je principes en accepteren wat er op je pad komt. Nu bij thuiskomst pak ik de normale draad weer op, ik weet waar ik vandaan kwam, waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt. En ik heb nu geleerd dat ik mezelf aan kan passen in minder ideale situaties. Live your life, and go with the flow!
Back to Thailand: train, eat, chill.. repeat!
Trainen.. trainen.. eten.. ja van alles eten… en uitrusten voor de next training.
Elke ochtend begon de training om 08.00. Eerlijk, het is een meer een conditionele training met mooie Muay Thai technieken dan sparren en losgaan. Voor deze yoga chick, die maar eens in de 2 weken of uuh 20 weken Muay Thai traint, perfect!

Echter bij dag 3 kon ik mijn bed niet eens meer uit… zo stijf als een plank.. maar je wil niet opgeven.. ik ben daar niet gekomen om NIET te trainen… en door de nodige groepsdruk… voel je je ook verplicht.. GRAPJE!!!
Echt alleen maar liefde voor deze warriors! Met deze mensjes deel je toch een bijzondere journey en wil je het liefs samen blijven trainen. En ineens bij dag 4 kom je om 6.45 uit bed en voel je je een echte Muay Thai bad @ss!

Soms heb ik zelf 2 trainingen meegepakt. In de middag was er weer een Muay Thai training, maar dit keer met pad training met de trainers en sparren. Volgens sommige jongens kwam hier ook leuker publiek op af… ze hadden het dus over het aantal dames… haha. Ik heb maar 1 van deze trainingen meegepakt vanwege mijn ellenboogblessure. En het is een feit, naarmate je ouder word en je lichaam toch je werk is, ben je voorzichtiger en hoeft het allemaal niet meer zo. Dus geen sparren, lekker conditie met techniek en deze Yoga dame is voldaan.
Die nieuwe BJJ trainer begon gelijk met een MEGA gevorderde techniek. Ik had het geluk dat ik husband met 2 blauwe strepen als trainings maatje mee had genomen. Ik ben niet eens een witte-bander, maar ik kan wel wat rollen. Ok, dit rollen lijkt meer op een spartelende vis die met alle kracht uit haar sardienblik wil ontsnappen, maar toch rol ik graag met vrienden of met Chewing. Ik ben in ieder geval verkocht en wil mijn BJJ pad vervolgen. Hiernaast was er soms ruimte voor onze ochtendtraining om samen op het dak te mediteren of yoga te doen.

Verder… OLIFANTEN zijn AWESOME!
We hebben zeker wel wat sightseeing kunnen doen in Chiang Mai. Na 1 nachtmarkt was ik er al snel klaar mee… 1 vechtstadion is ook nog prima en na 1 tempel.. hmmm… Wel hebben wel een vette tempel boven op een berg gezien waarvan we dachten dat je hier een oneindige trap voor moest beklimmen. Uiteindelijk bleek dit niet meer dan 309 treden te zijn, dus voor de Japanse granny’s en alle niet sportieve toeristen lukte het ook.
Een van de mooiste dingen was het eten voeren aan geadopteerde olifanten. Deze olifanten zijn door een aantal lokale families geadopteerd. Gevangen olifanten leven vaak in vreselijke omstandigheden (dierentuinen soms meegerekend)en worden dagelijks gemarteld en zijn ook ondervoed. Hier zijn ze gered en niemand meer die een ritje maakt op een olifant wat NIET cool is mensen! Bij deze organisatie kan je ze financieel ondersteunen, de olifanten knuffelen, eten geven en wassen. En dit laatste is echt de sjizzzz… Olifanten gaan heerlijk lang uit liggen in het water en je moet oppassen dat ze niet op je voeten gaan liggen als je ze met water schoon wast. Wat een super ervaring!
We hebben de reis spiritueel afgesloten met een traditionele Sakyant. Ik moet zeggen dat het zetten van een Sakyant vrij plazant is. Het doet niet veel pijn, je voelt elke keer mini doffe klap. De inkt word er ingeslagen met een naald en dat voel je, maar meer een licht prikje. En er is geen zoemend geluid of irritante pijn!! Op naar de next SAKYANT!

Ik kijk al uit naar ons volgende Muay Thai kamp!
Nu weer fit terug in de flow komen van vegan food, ketogenisch eten en OMAD stijl 1x per dag eten…
Tot de next Blog…