LESSEN

Onze lessen zijn gebaseerd op de oorspronkelijke klassieke Hatha Yoga, ademhalingsoefeningen en eeuwenoude kennis en wijsheid van Indiase geschriften. Een Hatha Yoga les duurt 1,5 uur en iedere les volgt een vaste structuur (met wisselende elementen, asana’s) om de fysieke en mentale voordelen te benutten.

Elke maandag van 20.00 tot 21.30 kom jij even tot rust en word je bewust van je ademhaling, lichaam en mindset en kan je weer opladen.

Asana’s, ademhaling, meditatie

Hatha Yoga is de klassieke Yoga waaruit later vele andere Yoga vormen zijn ontstaan. In Hatha Yoga wordt met behulp van oefeningen zoals asana’s (lichaamshoudingen), ademhalingsoefeningen en meditatie er naar gestreeft om onze innerlijke energieën in balans te krijgen. Door stress, innerlijke onrust en onze dagelijkse bezigheden kunnen deze verstoord en uit balans raken. Hatha Yoga richt zich voornamelijk op ons zenuwstelsel, onze organen en klieren.

Mentale rust, balans, flexibiliteit

Met het beoefenen van de asana’s, ademhalingsoefeningen en meditatie wordt het lichaam zowel fysiek als mentaal getraind om de juiste inspanning en juiste ontspanning te geven die het lichaam nodig heeft. Met andere woorden: Total Balance between body and Mind.

Naast mentale rust en balans, zorgen onze Yoga lessen voor fysieke evenwicht, flexibiliteit en lenigheid.

Meld je aan voor een proefles: https://www.chiacademy.nl/proefles/