Just Sit and Be QUITE!

Posted 13 march, 2018
Waarom zetten we allemaal massaal onze wekker, of nog slechter, snoezen we er elke dag op los voor onze werkgever?
Is dat omdat we de vaste lasten moeten kunnen bekostigen of is het omdat we naar mooie dingen verlangen?
Waarom hebben de meeste dan helemaal geen zin om in het weekend de wekker te zetten voor de eigen gezondheid?

Van een gezonde body & healthy mindset is nog nooit niemand overspannen geraakt.
Blijkbaar is investeren in gezondheid nog een overbodige luxe, en dit zelfs nog op de dag van vandaag!

Het is toch heel bijzonder dat we dit niet eens door hebben. Wel kunnen we klagen over van alles en nog wat, maar zodra we moeite moeten doen en het “heilige weekend” aanranden…. en dan is ineens het huis te klein.
Wist je dat meeste stress van je werkgever af komt? Of laten we zeggen, niet direct van je werkgever, maar allerlei factoren die in je werkomgeving starten. En laat dat nu net de plek zijn waar we zeg maar voor ons gevoel, zeker 24/7 uithangen.
En de grootste kwaal is dat we alle stress meenemen naar huis. We vreten onszelf op willen niet toegeven dat we overwerkt zijn of als een stressbom rondlopen. We weten niet wat we met al die negatieve energie moeten en onze kinderen en/of partners krijgen het ervanlangs. De avond is altijd kort en de weekenden nog korter en dan blijft er weinig tijd over om bewust te ontspannen.. In alle rust…
Want zeg nu eerlijk, hoe vaak neem jij echt rust? Rust is niet op de bank ploffen en Netflixen, rust is niet met je mooie koptelefoon naar je favoriete Play list luisteren op Spotify en rust is zeker niet in je bed nog heel de avond op Instagram loeren.
Precies voor ons allen, de moderne mens, is het noodzakelijk om minimaal 1x in de maand vroeg je bed uit te komen om te investeren in je eigen gezondheid. Want willen we allemaal niet 100 jaar worden, of nee, tegenwoordig willen we wel gezond zijn en dan zo lang mogelijk leven. En gezondheid is niet alleen voeding, of sporten… nee gezondheid is ook een gezonde geest. Een healthy mind die alle verleidingen, stress en negatieve invloeden van buitenaf kan weren.
Rust is stilte…. Zitten met je ogen dicht…in het nu zijn door de realiteit te accepteren en dus alle sensaties van het lichaam te benutten… maximale zuurstof tot je nemen en je omgeving goed in je opnemen. De geluiden echt bewust horen…. Geuren bewust intens kunnen ruiken en gevoelens in het nu ervaren…
Wat is de realiteit…. Dit is een breed begrip waar je veel over kan zeggen… maar realiteit in het hier en nu zijn is in ieder geval niet de targets die je nog moet behalen deze week, of de was die nog aangezet moet worden… ook niet berichtjes die nog beantwoord moeten worden of iemand die we moeten terugbellen..

Realiteit in het NU is je eigen lichaam. Je eigen ademhaling… niet toegeven aan alle gedachtes die als kriskras komen en gaan…
Focus brengen op maar een ding. Bewust in het hier en nu kunnen zijn…
Laten we het anders “de uitdaging” voor een betere gezondheid noemen. En voor deze uitdaging investeren we een klein beetje van onze vrije tijd tegen een maximaal voordeel voor onze eigen gezondheid.

Durf jij je wekker te zetten voor onze maandelijkse meditatie sessies op de vroege zaterdagochtend?