Connect met je kind!

” We worry about what a child will become tomorrow, yet we forget that he is someone today”

Herken je het ook dat het soms onmogelijk lijkt je kinderen te ondersteunen met hun huiswerk en ondertussen je eigen deadlines met geplande meetings te volbrengen?

Er komt alleen maar meer stress, bij jou en je kinderen. Plus & plus is absoluut een min. Sta je er zelf ook bij stil dat wij gelijk de lat hoog leggen voor onze kinderen. Als gedreven moderne werkende mens wil je zeker als
ouder laten zien al die taakjes met opdrachten op tijd klaar zijn en het bewijs gaat direct per mail naar school.

Maar we verliezen het feit dat het nog maar kinderen zijn. Ook voor hun was deze situatie ontzettend hektisch en bijzonder. Angst en onzekerheid. En dan ineens vreugde en geluk! Thuis met mama en papa!

Natuurlijk kunnen de kinderen zich niet optimaal concentreren. Plus dat hun eigen speelgoed, de televisie en digitale gadgets binnen handbereik zijn. En de laatste van wie ze iets willen aannemen zijn ineens papa en mama want ze weten zelf alles beter, jullie zijn niet de juffrouw of meester!?

Helemaal waar, ik had een week nodig om alles te snappen uit de leerboeken en werkjes. Eerlijk wel wat langer, want de school heeft veel werk op diverse plaatsen online staan.

TIME OUT

Dus neem een rustmoment. Bekijk de wereld door de ogen van je kind. Hoe was het voor hem/haar? Ga een gesprek aan zoals je met je beste vriend of vriendin zou doen. Geïnteresseerd en oprecht!

Heerlijk! Bij ons was het laatst zo uit de hand gelopen, dat we zelf met de hulp van zijn juff er niet uitkwamen. Eindstand, kind helemaal overstuur. Mama en papa waren er ook vrijwel klaar mee.

Als hippiemoeder heb ik rebels een studiedag ingelast. Wow, gelijk rust en ontspanning in huis. Kind blij, ouders blij.

Dit is maar een voorbeeld.

Ga nu eens lekker in de ochtend of middag samen een lange break nemen, maak hier prioriteit van. Knutselen samen, zing een lied maak muziek, of ga een rondje fietsen. Wij zijn gezegend dat we standaard 3x per week online les verzorgen als gezin.

Nou met die energie naderhand komen die werkjes ineens heel snel af! En kan je zelf weer 1,5 in rust voor jezelf werken.

Wil je graag meesporten met ons? Stuur een berichtje dan krijg je een uitnodiging met link.

Of durf jij je werk ineens te laten liggen en tijd te nemen voor je kind en te vragen; Hoe gaat het met jou? Wat wil jij doen vandaag? Hoe wil jij het gaan aanpakken samen met papa of mama?

Succes, en vooral geniet van elkaar!

Liefde