Geen categorie

Creativiteit is de nieuwe TREND

Ik zie overal dat alle ondernemers zich snel hebben aangepast aan deze nieuwe situatie! 

Ik ben na mijn persoonlijke Retreat net als iedereen in fase 2 gekomen. Ik noem het fase 2. Fase 1 is het verwerken en accepteren van alle gevolgen door het Coronavirus. 

Met een frisse mindset creëer je nieuwe kansen om te kijken wat je als ondernemer kunt bereiken in nieuwe ,onverwachte situaties! 

Toch hoop ik dat iedereen met een open mind blijft werken. Zeker als het tegenzit wat we allemaal hebben meegemaakt de laatste weken. Durf een stapje terug te nemen, adem in adem uit en pak een paar minuten in rust voor jezelf. Je kunt overal mediteren van in de auto, op het kantoor, op de bank, in je bed tot aan mediteren in een klooster.

Dat we allemaal verder kijken dan je eigen tak van sport. Laten we elkaar als ondernemers supporten om samen alles draaiende te houden! 

Wat begint met een betere wereld voor jezelf, is uiteindelijk een betere wereld voor ons allemaal! 

Vind jij ook dat we elkaar als ondernemers  meer kunnen supporten? 

Ik zeg, ode alle nieuwe creativiteit en nog meer support voor eigen medewerkers, collega’s en concullega’s!

Meditatie of Mindfulness is toch wel het antwoord.

Het valt me nu pas op dat ik niet eerder een blog heb geschreven over meditatie.

Met deze blog wil ik iedereen kennis laten maken wat dit betekend in je werk of in je persoonlijke leven.

We kennen het allemaal, zeker de afgelopen weken. Paniek, onrust en/of stress. Zoals mijn man die Wim Hof instructeur is altijd aangeeft, je lichaam gaat direct naar de fight or flight modus. 

En dat is in het zakenleven nu helemaal bizar! Fight or Flight modus is alleen als je achterna word gezeten door een sabeltijger en je knetterhard moet rennen voor je leven. Ik heb in alle jaren dat ik voor Unique Nederland werkzaam was, bij heel veel verschillende bedrijven over de vloer kwam, nog nooit een sabeltijger gezien. Laat staan dat ik iemand heb zien rennen voor zijn leven!

Wat gebeurd er nu in je lichaam met deze fight or flight modus? Je brein schakelt het logisch denken uit. Je gaat naar je reptielen brein. Hier zit de fight or flight response reactie. Dat betekend dat  je hartslag drastisch omhoog gaat, stresshormonen komen vrij, verhoogde adrenaline want je moet overleven in een leven of dood situatie!

Realistisch zitten veel van ons of jouw medewerkers acht uur of langer in deze overlevingsmodus. De ademhaling is continue hoog en zit vooral in de borst of hoger. En erger nog, de meeste hebben dit niet eens door! Ga er vanuit dat dit op lange termijn NIET GEZOND is. 

Mediteren is dan een antwoord. Adem in en adem uit zou je zeggen, maar met dit eenmalig te doen overwin je die zelf aangeleerde werkhouding niet.

Dus toch starten met Mediteren en Mindfulness

Ik heb na al mijn spirituele reizen naar verre kloosters wel geleerd dat ons westerse idee van mediteren niet correct is. De gedachte dat je alleen in een speciale stille serene ruimte kan mediteren. Nee, je kunt altijd mediteren. Mediteren is begonnen met pure mindfulness. En dat is met volle aandacht en bewustzijn doen wat je aan het doen bent.

Ik veeg gelijk die altijd gestelde eis “multitasking”  van de tafel. Jeetje, wat heb ik deze eis vaak gesteld in vacatures voor klanten. En dit was ook een gestelde eis voor mij als werknemer, zorg dat je altijd multitasking alles oplost. Maar dit is niet menselijk lieve mensen, hier zijn wij niet voor gebouwd.

Maar tot mijn hoge verbazing heb ik dit trucje goed gespeeld en heb ik andere zien multitasken tot the next LEVEL… WOW,  er zou een Award voor uitgebracht moeten worden. Maar of het gezond is.. lees bovenstaand. NEE!

Ik ga aanstaande zondag online een meditatiesessie geven. Terug naar de basis. Tijdens deze sessie zal ik een inleiding geven met instructies. Aansluitend gaan we samen mediteren in twee blokken van ongeveer 25 minuten.

Doe je mee? https://www.facebook.com/events/1879183448883294/

Credits aan Patrizia Serpe Photograpfhy https://www.facebook.com/PatriziaSerpePhotography/

You may also like...

Popular Articles...