Offline, back to BASIC

Ik had dit weekend even bewust gekozen om niet meer actief te zijn op social media of waar dan ook. Ik wilde juist met deze situatie terug naar de basis. Naar mezelf en naar mijn gezin.

En toen ging alles dicht… ZO, die hakte erin, net als bij heel NL

Deze week was ook voor ons, als zelfstandige ondernemers heel gek. Even verwerken wat dit kan betekenen, zakelijk. Ow en privé natuurlijk ook, ineens zit er een klein familie lid thuis met MEGA veel energie. Hele dagen druk zijn ideeën uitwerken, creatief nieuwe dingen bedenken en dan die technische zaken voor de beste online streaming. Marketing om te zorgen dat onze huidige en nieuwe leden ons wel kunnen blijven volgen. Spanningen voor mijn eigen vaste lessen welke je dan toch weer gaat voorbereiden want je gaat… online….. 

Ik denk dat ik het ook niet meer gewend ben om hele dagen achter de pc te zitten. Waarschijnlijk was dit de trigger plus dan veel op je telefoon social doen…

Bah, Bléh, Gadverdamme sorry dit wil niet meer! Ik ga lekker even A-Sociaal doen! 

Trouwens, uiteraard respect voor diegene die wel een kantoorbaan hebben! Onze maatschappij heeft jullie keihard nodig!

De voornaamste reden van mijn eigen retreat weekend is back to basic, meer connectie met mezelf en gezin en meer mediteren.

Myanmar 2019

De preek van mijn teacher uit Myanmar ;

Nathalie waarom de vraag hoe vaak je moet mediteren per dag? Je mediteert toch al 24/7 waarop de klasgenoten (kinderen van 8 jaar) allemaal hard moesten lachen.

Ja, ik was de enige buitenlandse weirdo die in deze klas zat. Het is verboden voor een vrouwelijke monnik om buitenlanders les te geven, laat staan een volwassene. De nonnen mogen alleen de kinderen opleiden. Het is normaal in deze landen dat alle kinderen een periode van hun leven naar het klooster worden gestuurd door de ouders. 

Mijn voordeel is dat ik er local uit zie met mijn Aziatische roots, ondanks mijn dreads/tattoos en piercings. Naast dit feit was er een uitzondering gemaakt omdat een non had opgemerkt dat ik een niveautje verder was dan de gemiddelde toerist.

Kwantiteit en kwaliteit.

Dit betekend meters maken.. 3 meditatie momenten per dag van 60 minuten. Zoals ik altijd tegen mijn studenten zeg. Hoe vaker je mediteert, hoe meer kans er bestaat dat er echt iets gaat gebeuren. Heldere inzichten, eindelijk antwoorden op dilemma’s waar je continue over loopt te malen en vooral rust. Mentaal en fysiek.

Je moet gewoon eerst door de pijn heen. Je lichaam die weerstand bied van het lange stil moeten zitten. Dan komt je mindset. En pas als je deze totaal kunt accepteren en dit ruis word, dan kan jij je gaan concentreren. En na concentratie komt meditatie. En dit is wanneer “Le Magic” begint! 

Detox

Nou dat vasten ging weer anders dan verwacht. Ik heb het ook niet 3 dagen volledig volgehouden, wat prima is hè cookies. Ik ben heel simpel, go with the flow. Gebeurd er intern of extern iets wat je geweldige plan in de war gooit, dan accepteren en loslaten is het enige wat je kunt doen. Adem in, Adem uit… Relax.

Doel bereikt✔️

Ik heb meer rust gevonden door geen social media. Ik heb veel gestudeerd uit mijn meditatie en yoga boeken. Artikelen en boeken gelezen van Manual of Insight naar  Estoric Buddism. Van alkalische voeding van Dr. Sebi, Dr. Robert Morse van the Raw Diet, Dr. Steven Grundy van de PlantParadox en mezelf lekker gemaakt met veganistische recepten uit het boek Veganfood for the Soul. Nieuwe inspiratie en motivatie, yeah! 

Dit is ook detox, MINDSET DETOX . Geen “gif” zoals continue besmet worden met duizenden nieuwsberichten, massa hysterie plus allerlei gekke berichten online. Doe er zelf misschien soms net zo hard aan mee, maar zo nu en dan kan je best even afstand nemen om bewust te worden van wat we nu allemaal met onze dagvulling doen? Retreat, Reset and Refresh??

Ik hoop dat jullie bij deze ook een goede inspiratiebron hebben gevonden. Mediteren, detoxen, of misschien meer aandacht voor jezelf en je geliefdes.

Just spreading the love cookies!

One lobi