KOUDETRAINING

Eindelijk weer een IJS koude douche! BRRRrrr I love it 🙂

Natuurlijk geen foto van mij onder de douche LOL, maar wel 1 van mijn ijsbadje in de achtertuin uit de oude doos. Je weet wel, VROEGER toen we nog echte winters hadden..

Ik wil je vertellen dat ik 3 weken geleden knetter ziek ben geweest. Ja, don’t Panic. Ik heb de huisarts gebeld en ik hoefde niet getest te worden. Maar ik kan jullie lezers mededelen dit een heftige griep was…. man man man… dit was een griep met heftige koorts die ik misschien wel in meer dan 10 jaren niet heb gehad!

Je kent het misschien ook wel, die koorts met bibberen van onderkoeling naar het vergaan en overhit zijn in je eigen lichaam. Dit keer was het met bonus: niet kunnen slapen omdat je gelijk na 1 minuut al pijn krijgt van door-ligplekken van de “koorts” spierpijn.

Ik heb me alle dagen overgeven aan het gevoel en deze hartelijk omarmd. Heel bewust was ik me van het feit dat ik gewoon goed moest uitzieken. Scherp en waakzaam blijven, zeker met de CORONA chaos waar drie weken terug in Italië al alles uit zijn voegen dreigde te barsten.

Wim Hof Methode

Wat ik jullie wil vertellen is dat ik altijd nog na jarenlang fan ben van Wim HOF sinds mijn 1e workshop. Ik heb DE ademhaling geprobeerd, maar tot voor kort lukte het mij niet eens om goed in-of uit te ademen zonder te hoesten of te stikken. Ik hoor hem al zeggen “BREATH MOTHERFUCKER” nou nee Wim, deze keer ben ik al blij dat ik überhaupt kan ademhalen!

De koude douche heb ik in alle eerlijkheid ook overgeslagen.. de gedachte al van een ijskoude douche op mijn tere longen plus op die borstkas die ineens als vreemd extra ledemaat voelt, want vooral op die plek zit heel veel van… nou ja, dat zal ik je maar niet vertellen vast.

Vanuit Wim Hof Methode ook het advies: Als je je nu niet zo lekker voelt en je wilt de Wim Hof-methode gebruiken om de infectie te bestrijden: doe de koude trainingsonderdelen van de methode niet. Als je ziek bent, heeft je immuunsysteem zijn handen vol om het virus te bestrijden. Als je jezelf vervolgens blootstelt aan de kou, voeg je nog een stressfactor toe, waardoor het immuunsysteem zijn capaciteit moet verdelen en een oorlog op twee fronten moet voeren.

PREVENTIEF

Lieve lieve koekjes, ik hoop echt dat jullie preventief deze methode of wat voor methode dan ook zoals Yoga, Tai Chi, Meditatie, Chinese geneeskunde, ayurveda, veganistisch eten, ketogenisch dieet etc. voor een betere gezondheid je eigen maakt. Het houdt misschien niet alle virussen en bacteriën buiten de deur. Maar het zorgt er in ieder geval wel voor dat je immuunsysteem een stuk sterker is. Sneller herstel of nog beter, je bent ONAANTASTBAAR! Met een knipoog naar het laatste, dit is mindset, en laat deze mindset nu net de superkracht zijn die wij als mensen bezitten!
OWN IT

BRON

Ja ja, het komt waarschijnlijk ook allemaal door mijn carnavals uitje naar Breda… een bittere pil is er zoet bij. Dit was echt meer het level van de zwaarste KATER die ik ooit heb meegemaakt.


Stand van zaken

Helaas wegens de maatregelen die onze regering heeft genomen zijn onze Wim Hof workshops net als de Advanced Wim Hof workshops voorlopig uitgesteld.

Wij hopen jullie dan ook allemaal weer fit, gezond tegemoet te zien als we nieuwe datums hebben!

Ik wens iedereen heel veel succes de komende periode. Neem het alsjeblieft serieus. Zorg goed voor jezelf, je geliefdes en je medemens. Dan worden we er als gemeenschap, die samen dit stukje planeet bewonen, er een stuk beter van! De aarde is in ieder geval al begonnen met healing.

Ode en respect voor onze zorgverleners, wat een helden! En over helden gesproken, denk aan elkaar is dus ook niet hamsteren!!! We leven niet op een eilandje midden in de oceaan waar er maar 1x per maand bevoorrading kom. Letterlijk, denk aan elkaar. Adem in.. Adem uit..

Zo genoeg preken en peptalks 🙂

Alleen maar liefde