Stilte Retreat 2.0 Ardennen

Het lijkt alweer heel lang geleden, omdat het vorig jaar was. Maar schijn bedrogen. Ons Stilte Retreat Ardennen was onlangs in November.

Gelijk na ons Stilte Retreat was ik aan het voorbereiden voor mijn volgende reis; Bali en bij thuiskomt kwam de kerstdrukte alweer om de hoek, dus mijn excuses voor de verlate Blog. Ps. blog Bali is also soon online lieve cookies!

Wat een bijzondere groep hadden we dit jaar weer. Divers met nieuwe gezichten en met oude bekende gezichten, wat een mooi dynamiek gaf voor ons Retreat.

We hebben met 2.0 geleerd van 1.0. Ik denk dat je altijd leert van vorige situaties en je dit alleen maar kan fine-tunen, keer op keer. We leven van moment naar moment en er kan altijd van alles gebeuren wat je niet had verwacht. Dat maakt alles natuurlijk en mooi. Heel prettig was dit keer dat we tegelijk met zijn allen de stilte in zijn gegaan. We hadden tot na het avond eten om elkaar te leren kennen, wat prima was. We zijn hier niet om diepzinnige gesprekken te beginnen met nieuwe mensen of oude bekende, dit bewaren we wel als we samen de stilte los laten.

Hoe ziet het er allemaal dan uit een dag?

We begonnen deze dag met een fijne Yoga Nidra sessie. Dat leek ons ideaal voor iedereen die de lange reis hadden gemaakt met misschien toch wel wat spanningen omdat je van huis gaat en misschien ook wel de rit. Lekker ontspannen en jezelf laten begeleiden naar nog meer ontspanning met intenties die je maakt voor het weekend. Zelfbewustwording van mind & body onder gebleiding. Fijne is dat we dit lekker altijd in onze pyjama kunnen doen, gezien we in onze eigen accommodatie zitten. Dus lekker douchen naar het diner, je pyjama aantrekken en na de sessie kan je direct je bedje in!

De volgende ochtend hadden we een drukke planning. Ochtend een meditatie, een stilte wandeling, middag meditatie, en avond programma.
Ondertussen was deze inmiddels bekende CHI Academy “BROKKENPILOOT” even vergeten dat ze zelf niet de stilte wandeling kon verzorgen gezien deze op krukken liep. Fijn dat manlief Mr. Chi dit goed heeft opgepakt.

Deze dag was voor sommige wel zwaar… nu valt het op dat het soms apart is om niet te praten, geen contact te hebben met anderen. Eindelijk tijd om je gedachtes, pijn, ideeën de ruimte geven voor verwerking. En gelukkig hebben we bij onze Retreat altijd het NOTITIEBLOK bij de hand.

NOTITIE BOEK

Ik zie tegenwoordig op social media veel advertisment over notitieblokken die al gedeeltelijk zijn ingevuld als mindfullness dagboek, een boek met vragen aan jezelf en allerlei varianten. Dit is puur voor bewustwording van jezelf. Een check up, iets om terug te lezen en meer in het nu in je leven te staan.

Heel grappig, ik heb dit concept al jarenlang geleden ontdekt. Vanwege mijn baan ben ik gezegend om veel te reizen. Maar dit betekend vaker van huis wat voor ons klein mannetje niet altijd leuk is. Ik heb voor hem dan ook een boekje gemaakt waar hij elke dag in moest schrijven.

  • Wat is het leukste moment van vandaag?
  • Wat vond het je minst leuk van vandaag?
  • Wat is je meest leerzame moment?
  • Waar ben je het meest dankbaar voor vandaag?

Op deze manier maakte hij niet alleen een dagboek voor mama. Maar is hij ook tegelijk bewust dat je elke dag wel iets leuks mee maakt en dat er ook minder leuke momenten zijn en dat dit elke dag weer opnieuw is. Dit vond ik ook waardevol voor mijn eigen retreat, alleen laat ik het gewoon open zonder vragen. Kijken wat voor verhalen, zorgen, ideeën er in jouw hoofd zitten die je door alle rust kan opschrijven en welke je ook kan teruglezen.

Terug naar mijn story

De laatste dag was fijn, je merkt dat er al een andere positieve energie in huis en om iedereen heen hangt. Iedereen weet dat na onze ochtend programma het ONTBIJT is en hier mogen we weer praten en elkaar aankijken. Want ja lieve mensen… dat zijn de regels van het Stilte Retreat. En dat is even raar! Maar die drempel is zo overwonnen, want van stilte gingen we gelijk… de drukte in. Iedereen wilde haar of zijn verhaal vertellen en wat ze hadden meegemaakt. Vooral de hilarische momenten, als je bijna contact wilde maken of dit toch deed maar wist oh nee, dit was niet de bedoeling en ik-weet-niet-waar-ik-het-nu-moet-zoeken momentje.

Ik ben in ieder geval weer verrijkt met nieuwe ervaringen, nieuwe indrukken en lessen. Dank jullie voor wie deze stilte met ons aangingen. Super trots op jullie allemaal. Voor wie deze blog leest… Misschien echt een motivatie om een keer voor jezelf te kiezen… Alleen zijn… Met jezelf en je eigen gedachtes in een veilige omgeving… Laat alles eens voor wat het is… Luister eens echt naar je ware ik zonder afleidingen…

Interesse in 3.0? Of wil je eerst komen mediteren tijdens onze maandelijkse groepsmeditatie https://www.chiacademy.nl/meditatie-ademhaling-workshop/ Ik zie je graag in ZEN modus AAN

Alleen maar liefde!