To Meat or not to MEAT?

That is the Question!

Serieus lieve mensen, ik kwam ineens tot besef tijdens het eten van een “Big Hamburger” … wat zeg je daar? Jaa… bij het eten van een vleesburger in een fastfoodketen kreeg ik een ingeving. Het was zo’n moment dat je in donkere kamer zit en iemand ineens een luik open doet zodat het felle daglicht naar binnen straalt. JA, zo’n momentje had ik daar ineens. 

Ik heb in de afgelopen week eerder aan een aantal van mijn leerlingen een preek gegeven over een onderwerp wat ik ook zelf mag omarmen. En het besef was dat ik nu wist waar het bij mij mis was gegaan. 

Chang Mai, Thailand 2017

Afscheid genomen van 4 mooie veganistisch jaren waar ik gedisciplineerd en volhoudend was.  Daar van misschien wel 10 jaar geen varkensvlees gegeten te hebben naar ineens met volle barst op alle vleessoorten losgaan die daar te krijgen waren.

En sinds deze tijd is mijn discipline… mijn mindset… mijn blessures ON en all over the place. Ik at in deze periode op een gegeven moment 1 maaltijd per dag en hield me netjes aan het OMAD diet. On Meal A Day en ik kan je vertellen dat ik  me nog nooit zo energiek en fit heb gevoeld. Zelf met 2x op een dag sporten. Geen blessures, wat nu een utopie lijkt gezien ik van de ene naar de andere blessure leef.

Jaaaa, dus de vraag van hierboven to MEAT or not to MEAT is echt serieus de vraag van vandaag! 

Ik wil deze week een besluit nemen wat ik met bovenstaande vraagstuk ga doen. Ik dacht dat ik het relaxed zou oppakken met thuis wel veganistisch verantwoord zijn en buiten bij vrienden of familie pas ik me aan wat de pot schaft.  Maar als ik alle sommetjes optel kom ik toch echter tot een conclusie om weer terug te gaan naar waar het begon.

Ik wil geen typische veganistische yoga chick wereldburger verbeteraar worden. Heerlijk iedereen te pas en onpas preken van; geen vlees meer eten dat is beter voor je lichaam, je afval goed scheiden want dat is beter voor de wereld, niet meer water verspillen dan nodig is en wees ook bewust van je stroom en energie verbruik in huis. Nee, dat doe ik via mijn blogs en posts op mijn eigen manier. Voor de scherpe lezers onder ons, dit was hem al he? Whoop Whoop  

Het word vervolgd want het is nu eenmaal vallen en opstaan. Maar als ik eenmaal een keuze maak, vooral het veganistische leven, dan is Rome ook niet in 1 dag gebouwd. Ik heb het 6 jaar geleden vrij hardcore gedaan wat natuurlijk niet de beste methode is want de val was ook weer hardcore terug.  Uiteindelijk hierdoor geleerd dat je ook langzaam kan afbouwen. Geen rood vlees meer, alleen wit vlees. Helemaal geen vlees maar alleen nog vis. Geen vlees en vis maar nog wel kaas. Naar geen vlees/vis/kaas. PUNT. 

Nee, dan begint het pas. 

Je gaat verder kijken naar kleding, make-up, andere producten waar ze vandaan komen, hoe ze zijn gemaakt. Waarvan etc. Eigenlijk kan je het alleen maar doller maken en ik was daar ook ergens beland, in het dolle veganistische leventje. Met alle respect voor diegene die daar zijn, helemaal goed. Maar dit is nu mijn nieuwe jaren plan, een prima plan! Blijf positief 😉

Laat je vooral niet afschrikken en als je wil, volg mijn Battle en wie weet kan ik je inspireren op een positieve manier of was dit gewoon even tijdens je pauze en heb je even wat anders gelezen dan werk materiaal. 

ALL GOOD! 

Alleen maar liefde voor iedereen die struggled met deze vraagstelling of überhaupt bezig is met voeding en even de bomen door het bos niet meer ziet. 

Luister naar jezelf en laat je niet kisten door je omgeving.

Geniet van je dag!