Beweging en gezondheid

Drie dagen vasten met alleen water

The big Wake up call

Jup, dit ben ik na drie dagen alleen op water te hebben geleefd.

Voor het eerst ben ik best trots op dit  lichaam, wat knap lastig is als je een verborgen weirdo minderwaardigheid-complex hebt. “Je lichaam is je tempel”. Maar toch heb ik er niet helemaal goed voor gezorgd de afgelopen 1,5 jaar. 

Deze periode als een gek geleefd onder het mom, ik ben toch een sportvrouw. Ik at alles wat los en vast zat. Ging helemaal los op vlees, kaas, eieren, honing en te veel slechte suikers.

Let ik op mijn voedsel, eet ik veganistisch en vermijd ik zoveel mogelijk suikers, dan zie er dus zo uit. Ik sport elke dag, true fact. Dat is vanwege mijn werk maar ook omdat ik een beetje prettig gestoord verslaafd ben aan gewoonweg veel sporten. Nou, het kan slechter toch?! 

Noem me klein, kort, dun, gespierd, gestoord, flexibel what ever… dit is nu eenmaal mijn bouw en ik kan er ook niets meer aan doen dan haar met liefde goed te verzorgen. En alles begint en eindigt met voeding. 

Bijna hyperventilatie en hartslag op overwerkt… 

Vorig jaar kwam ik in het Jeroen Bosch ziekenhuis terecht vanwege een huid aandoening, ik werd per direct doorgestuurd naar het Radboud! Dat was eventjes schrikken…

Daar vier uur en 3 artsen verder kwamen ze tot de conclusie, nu NOG niets aan de hand. Maar bij verandering accuut contact opnemen.

En dat was vandaag gebeurd. Ineens was er een mega verandering. En met spoed heb ik gelijk een afspraak gemaakt… Yes, ik voel iedereen die overgeleverd is aan het ziekenhuis gebeuren…. Daar zit je dan een uur in de wacht aan de telefoon voor het maken van een afspraak…. Met resultaat dat je pas over 2 weken terecht kunt?! Nou, acuut spoed inderdaad… 

Jeetje, mijn mindset dwaalde gelijk helemaal de verkeerde kant op in dat lange uur wachten aan de telefoon….

Superkrachten

Vrije wil en mindset zijn de 2 superkrachten die wij als mens gewoon hebben. Teach what you preach. Yes mevrouw de teacher…. ik geef toe, ik was het even kwijt op deze dag en was verrre weg van mindful. Echt helemaal de kluts kwijt en zag het allemaal donker en duister in…. met andere woorden, was gewoon heel menselijk en leefde teveel in mijn hoofd en te weinig in het moment….

Maar ik kom altijd beter/sterker/wijzer terug. Ik cancel alle privé afspraken en geef mezelf 3 dagen. Ok… ik kan onze lieve Chi Academy mensjes niet cancelen dus het werk gaat door, hou ook teveel van de energie die iedereen mij geeft! 

Ik weet dat het zwaar zal worden maar nu er nu soort van alarm is, dan is er geen uitweg. Waar een wil is… is inderdaad is een weg! 

In 3 dagen alleen op water leven, geef je je lichaam bewuste stress. Je hongert jezelf eigenlijk simpel gezegd uit. Alle zieke, oude lichaamscellen gooit je lichaam letterlijk overboord. “Detox van het 1e uur” .

Pure reiniging met een reset. Reset van je immuunsysteem. Je lichaam staat op scherp en je komt wellicht in een ketose staat of soms heb je pech en krijg je de keto griep.

Keto griep: dit is een natuurlijke reactie als je lichaam in ketose gaat. De overgang van glucose als brandstof naar het verbanden van verzuren als brandstof. Wat kan gebeuren als je zolang aan het water vasten bent. 

Ik heb afgelopen jaren vaker deze detox gedaan en meer van de helft kreeg ik altijd deze keto flu. Maar gelukkig, het gaat altijd over en er zijn trucjes om het te beperken. Begrijp me niet verkeerd ik wil geen ketogenisch dieet gaan doen. Ik wil alleen even resetten, lichaam opschonen en lekker vegan verder gaan. 

Maar mocht die flu komen, gelukkig is de remedie; veel bewegen, drinken en slapen. Perfect met mijn time out plan. Owja, ik sta dagelijks natuurlijk onder de koude douche die eindelijker kouder is door het weer. Nee, deze word hier nu niet omarmd, zeker niet met een keto flu maar mijn mindset is DOORZETTEN!!! 

Het eindresultaat:

Huidaandoening weg, of geminimaliseerd. Over 2 weken horen we het. Of het nu loos alarm is of juist tijd om nog meer actie te ondernemen….. Wie zal het zeggen. Ik heb in ieder geval preventief kei hard voor gewerkt om mezelf te resetten en ben back on track.

Mijn mindeset staat voor 100% terug op gezond, fit blijven en vooral weer positief zijn. Ik ben weer zoals zoals 2 jaar geleden terug naar dat vervelende veganistische mens, die zo ongezellig is met etentjes en niets tot weinig kan aannemen. Solly lieve vrienden,  we hebben het weer gezellig gehad met alle feestjes vol bad not vegan habits. Ik hoop dat jullie er ook kei hard van hebben genoten want geen idee wanneer deze bad@ss Nathalie weer terug komt of überhaupt of ze wel weer terugkomt. LOL

Die afspraak in het ziekenhuis blijft, en is een feit, maar ik ben overtuigd dat het allemaal goedkomt, hoe dan ook! 

Mindset + will power + voeding = Gezond langer leven

Wees je eigen medicijn. Net als ik, wil jij toch ook nog langer op deze aard zijn met dit lichaam? Hoe wil je dat dan doen als we deze verwaarlozen en we achter de feiten aanlopen? You don’t wanna go there, trust me. 

Lees boeken, Google, ga naar workshops of volg lezingen over voeding en gezondheid. En als vegan sportvrouw wil ik je niet irriteren met deze blog maar juist motiveren!

Spread the love

One lobi

You may also like...

Popular Articles...