Trainingskamp Phuket

Trainen in de zomervakantie.


Deze reis stond in het teken van nieuwe trainingskampen in Thailand ontdekken voor onze Chi Academy Muay Thai reizen.
Thuis hadden we al voor-onderzoek gedaan. En van een aantal gyms hebben we uiteindelijk voor Absolute MMA Thailand gekozen.

ROMANTIEK
De eerste keer dat je naar een gym loopt. Dit is pure romantiek, dit gevoel en de nostalgie. De weg lijkt nu heel lang, want hij is nog onbekend. Je zweet al omdat wij Dutchies deze hitte helemaal niet gewend zijn, je bent zenuwachtig want je kent de gym en de trainingen nog niet MAAR je weet wel dat je kapot gaat! HEERLIJK dit moment (^^,)

Ik vind het een eer plus een zegen om te mogen trainen in een Verweggistan Tropical land. Ok keerzijde, niet iedereen wil trainen in haar/zijn vakantie, laat staan dat sommige überhaupt thuis niet eens de weg naar de lokale gym bewandelen. Bij deze weet je dan ook meteen dat het een specifieke reis is voor een kleine groep type mensjes. Dus als we dan met een groep gaan, is de mindset met vibe gelijk, ongeacht leeftijd, gender, ervaring, werk, hobby’s, social life status… we are all ONE.

TRAIN, EAT, SLEEP….. REPEAT

Ja koekies, dit is de spirit! We komen hier om te knallen, elke dag kan je zoveel trainen als je voorkeur is. De ochtentraining… middag training… privétraining… ik wil kapot en pak-ze-allemaal-training. OF we doen de chill-training. Even mindful luisteren naar je lichaam en de trainingen hier op aanpassen. Niets is verplicht.

Ik heb zelfs meegemaakt dat mensen tijdens ons trainingskamp voor zichzelf op reis/avontuur zijn gegaan. En niet meer gingen trainen. Ook prima, leven en laten leven!

Ik wil in deze blog graag wat ervaringen delen voor wie deze keer weer of nu voor het eerst mee gaat. Na een aantal jaren en een paar verschillende trainingskampen verder ben ik, samen met onze andere HARDCORE bikkels, gegroeid naar een professional Chi Academy Trainingskamp-ganger.

Wat ik je kan vertellen is dat er heel veel verschil in zit

In hygiene van de sportschool.
Nee, het is niet zoals bij de Chi Academy dat er elke keer na jullie zweet netjes word gedweild en de handschoenen uitgehangen worden. Natuurlijk soms mission impossible, want er is gelijk een les die aansluit maar ook gebrek aan prioriteiten, financiën, schoonmakers etc.
Shout out naar Absolute MMA gym. Hier word erop gewezen dat jij je na elke les verplicht moet douchen MET zeep en al je wondjes goed moet verzorgen.


Laat ik gelijk gebruik maken van deze topic: Voor iedereen die sport, persoonlijke hygiëne is niet meer dan sociaal normaal. Lekker fris hoor om in het oude opgedroogde zweet van je buurman/buurvrouw te sporten omdat deze niet heeft gedoucht en vieze oude kleren aan heeft. Gelieve knip jij jouw nagels: handen + TENEN. Schone kleding, deodorant, gewassen handen en voeten. Dank u 😉

Verschil in trainers:
Serieus, ik heb er heel veel voorbij zien komen. En een dik feit dat de een er letterlijk meer zin in heeft dan de ander. Ik snap vooral als je in een commercieel trainingskamp werkt de motivatie soms niet 24/7 is, maar dan moet je je afvragen of je in het juiste beroep zit vriend. Werken met mensen is een dienstverlening en je hebt de verantwoording om de mensen niet alleen op een veilige manier maar ook op een positieve manier te motiveren, coachen en enthousiasmeren. Fake it till you make it :p

Ik ben echt heel tevreden met de trainingen van afgelopen kamp. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, maar ik voelde me vooral welkom en serieus genomen ongeacht ik nog onervaren was.

Onze zoon heeft het geluk of de pech dat hij ook mee gaat. En door zijn fanatieke prettige gestoorde ouders, heeft hij als heel jong de kans om een echte PRO fighter te worden. De trainers zijn altijd SUPER lief voor hem en geven met liefde en plezier aandacht.

Verschil in trainingen.
Ja lieve mensen, de trainingen zijn wel en niet overal gelijk. Iedere gym heeft zijn eigen sausje en overal zit een basis in. Er zijn gyms waar jij als toerist terecht komt met geen ervaring en je daar met een voldaan gevoel naar huis toe gaat, waar een ervaren vechter het idee heeft dat het meer bootcamp is dan Muay Thai.

Omgeving
Van Noord (Chiang Mai) tot Zuid (Phuket). Er is natuurlijk veel verschil in omgeving. We hebben kampen gehad dat je midden in een grote stad zit en je van alle stedelijke gemakken bent voorzien. En er zijn kampen die in een super mooie natuur zitten, met jungle en strand op loopafstand. Dit jaar waren we op Phuket en in het zuiden kan je SURFEN! Mijn ware paradijs. Dus de komende reizen kunnen we hier met zijn allen surfen.

Ik vond Koh Samui heel mooi, een klein eilandje waar je gemakkelijk op een scooter mobiel bent, zelfs met een heel gezin op de asian-stylo. Na de training weer op avontuur naar een nieuw strandje en lekker eten op diverse foodmarkets. Krabi vond ik de omgeving heel zen en prachtig, waar je in je vrije tijd naar andere eilandjes kunt gaan om te hiken, zwemmen of klimmen in de jungle. De grote stad is.. ja de grote steden… smog.. drukte.. veel airco maar wel veel winkels voor wie altijd wil shoppen.


FOOD:
Ik ben jarenlang veganistisch geweest, jaaaa een typische hippie yogachick. Dus geen honing, geen eiwitten in koekjes of chips en ZEKER geen kaas. Toen ineens naar ik eet alles weer wat los en vast zit, en nu weer in transitie naar Vegan. Je kunt ook in Thailand genoeg hipster vegetarisch/vegan food vinden en ik was weer gedreven met de HappyCow app. Dus laat je niet afschrikken. Next year komen we weer terug naar Phuket voor 2 trainingskampen. En het eerste kamp zal bij Sumalee Boxinggym zijn, van het allereerste Chi Academy trainingskamp. Hier hebben ze nu een eigen restaurantje met hipster food dus wie mee gaat, lekker verantwoord genieten, en bij Absolute MMA Thailand zal ik weer naar mijn favoriete hipster vegan tenten gaan.

Persoonlijke Conclusie:
Het is nu eenmaal big booming business die trainingskampen. Niet alleen Muay Thai, maar ook crossfit en Yoga trainingskampen zijn helemaal HET van nu. Toch ervaar ikzelf dat mijn voorkeur uitgaat naar echte Muay Thai. Ik heb nu wel gezien dat er verschil in zit en wij goed kunnen beoordelen of een gym prima is voor onze Chi Academy mensjes.

Ik kijk alweer uit naar het volgende trainingskamp… Heerlijk je wekker zetten in je vakantie…. Nog beter dat gevoel na je training… En het allerbeste… Om dan lekker te eten, want je hebt het deze keer weer dubbel en dwars verdiend. Met een plons in de zee of zwembad als toetje. #houhiervan #fightchick #muaythai #healthylifestyle #lovemyjob