5 Redenen waarom iedereen 1x in zijn leven een Mindfulness retreat moet volgen!

1. Stress kan je gezondheid schaden.

Niet die stress waar je weleens van hebt gehoord, als men in een vlucht/vecht-voor-je-leven situatie terecht komt. Dankzij dit zeer bijzonder mechanisme in ons lichaam, worden er direct diverse hormonen veelvuldig aangemaakt zoals adrenaline, noradrenaline en cortisol. Hierdoor word je direct alert, scherp en kan je prestaties leveren die je normaliter niet zou kunnen.

Nee, de stress door werkdruk. Deadlines, collega’s, klanten, projecten of je management die je enorme targets opleggen. Voelen dat je geen leven hebt naast je werk en je niet vrij durft te nemen want stel je eens voor als je een dag niet op de zaak bent? Burn-out is al jaren een begrip.

Of de stress door relaties of familie. Voelen dat je van alles moet, en er van alles van je wordt verlangd. Ja, het is toch ook zo? Als kind van je ouders, man/vrouw of broer/zus, hoor je dit nu eenmaal te doen? Diverse darmklachten, migraine en depressies komen veel voor.

Of Media (sociaal media) stress?! Stel je voor dat je een keer geen nieuws kijkt, dan kan maar zo halve wereld ineens in puin liggen? Of geen Wifi? Nee, je hebt echt geen Wifi nodig om te kunnen Connecten. En we willen het liefst 24/7 bereikbaar zijn (ga eens na, hoe vaak heb je het laatste jaar ECHT een nood telefoontje van een familielid/vriend(in) gekregen) want je weet nooit wie er kan appen of snappen (bellen is btw ook al niet meer van nu, stel je voor dat je moet praten?!).

Ja, we zijn meer bezig met een ander: wat hij draagt, doet en wat er op de andere kant van de planeet gebeurd, dan met ons zelf. RECONNECT met je Innerself.

2. Een slecht voedingspatroon levert een grote bijdrage aan diverse ziektes.

Nee, we hoeven niet gelijk allemaal veganist te worden omdat dit beter is.
Maar kijk bijvoorbeeld eens zelf wat je allemaal in een weekend eet. Van; dit weekend kan ik best zondigen – Naar; dus kan ik op vrijdag best een paar wijntjes drinken bij een etentje. Op zaterdag een paar biertjes in de kroeg met een dikke patat in de nacht en zondag is het toch al kapot, dus gaan we vrolijk verder. Owja, ontbijten doen we ook niet of lekker makkelijk, want we hebben het al zo druk.

Juist op een retreat van zelfs maar een paar dagen, een lang weekend, kan je al opfleuren.
Er wordt dagelijks voor je gekookt, verse, lokale voeding met de nodige vitamines, mineralen, eiwitten en proteïne die je nodig hebt om heel de dag door te komen. Wanneer heeft iemand dit een paar dagen van ontbijt tot diner voor jou gedaan?

Gezonde luxe is nooit overbodig. Laat je gelijk motiveren en inspireren om thuis ook bewuster met je voeding om te gaan, en niet zo snel meer denken dat een bak sla tijdens je lunch gezond is? RECHARGE, laad je zelf op.

3. Op vakantie gaan, is vaker niet ontspannen dan wel ontspannen.

Herkenbaar dat je tijdens de vakantie altijd gekibbel hebt, waar je nu eens moet gaan eten. Of dat je je kinderen non-stop moet entertainen? Dat je bij thuiskomt weer aan een vakantie toe bent? Want ja, we gaan vaak met vrienden/ partner of gezin weg. En dan moet je altijd van die dingen doen, die (als het aan jezelf ligt) niet bij jou meest ideale vakantie behoren.

Wees ook niet bang dat je de gehele dag fysiek aan het trainen bent, op een goede retreat, is er diversiteit en wordt inspanning afgewisseld met ontspanning. En zeker als je op een bijzondere plek/land komt, krijg je plekken te zien die je thuis niet eens hebt of dat je nog een keer terug zou moeten gaan. Nee, bij een goed retreat wordt overal rekening mee gehouden, want klant is tenslotte altijd koning.

Durf juist jezelf eens terug te trekken, liefst op een oord waar je normaliter nooit zou komen, zo’n Bucket-list oord, met nog beter… een professional die je Meditatie, Yoga, Mindfulness, Ademhaling of Qi Gong technieken geeft zodat je dit gelijk kan toepassen en ervaren. Ja, dit is een onbetaalbaar comfort tegenover je eigen vakantie. Alles wordt geregeld, je hoeft alleen maar present te zijn. Zodra je arriveert, lever je gelijk een aantal grote stress factoren in en bij thuiskomst ben je echt een keer helemaal uitgerust.

RELAX, laat jezelf eens echt verwennen.

3. Geld, teveel is niet goed, te weinig ook niet, maar wat is nu de waarde van geld?

Alles draait om geld, geld moet rollen zeggen ze weleens.
Wat doen we zelf? Een MacBook is toch wel handig, of een net iets betere auto. Elk jaar met elk seizoen nieuwe sneakers en de laatste fashion trends met accessoires is ook erg hot. Nog erger, elke paar dagen een pakje sigaretten kopen is toch maar en paar euri?

Maar als je eens rondkijkt in, en om je huis, zie je dan iets wat zelfs na jaren, maanden gebruiken of nog slechter, iets met nog een prijskaartje eraan, is er dan nog iets bij wat jij nog precies hetzelfde in geld waard vindt als toen je het kocht?
Lastig te zeggen, precies.

Voor de gekste dingen, hotste gadgets, spenderen we groots of vaak met gemak, maar voor een Mindfulness retreat ergens in, waar dan ook, deinzen we ineens hard terug.
Kijk nu eens naar je mooiste herinneren, plaatsen waar je bent geweest, herinneringen die je deelt met geliefdes, deze zijn worden juist meer en meer waard, zelfs onbetaalbaar.
Lees dit handige artikel: Hoeveel zou een Yoga retreat moeten kosten? (in het Engels)

5. Innerpeace

Wat is vrede? Vrede op de wereld, geen oorlogen meer of vrede met de natuur?? Nee, juist innerlijke vrede. Een betere wereld begint bij jezelf!

Door Mindfulness toe te laten in je leven, ook al heb je dit al heel vaak onbewust ervaren, zelfs al lang voor de retreat, ga je bewuster terug naar je dagelijkse leven.

Happinez is een state of mind, en hoe lang jij deze state of mind wilt hebben is geheel aan jezelf. Door altijd alles bij een ander of iets anders te weerleggen, blijf jij jezelf afhankelijk stellen van factoren buiten jezelf. En dus blijf je kwetsbaar, en is jouw geluksgevoel niet onder je eigen controle. Maar wanneer jij door deze time-out, retreat in Verweggistan of waar dan ook aan te gaan, leer jij dat alles bij jezelf begint. Je leert dat stress, juiste voeding, geluk, gezondheid en beweging door middel van Mindfulness gelijk resultaat oplevert. RETREAT, dat is een mooi begin om Mindfulness te zijn.